本網站為【成考幫】旗下網站,主要為廣大考生提供報考指導服務,網站信息僅供學習交流使用,非政府官方網站,官方信息以四川省教育考試院www.sceea.cn為準。

全國|北京|上海|天津|重慶|河北|河南|山西|山東|江蘇|浙江|湖北|湖南|陜西|安徽|福建|江西|廣東|廣西|四川|云南|海南|遼寧|吉林|黑龍江|貴州|甘肅|青海|內蒙古|寧夏|新疆|西藏

【四川成人高考】專升本復習資料英語--精講講義31--閱讀理解II

四川成人高考網 發布時間:2018-07-14 15:33:22

 

第四章 閱讀理解II(P89-140)

四、真題講解

2008年成人高等學校專升本招生全國統考試題

IV. Reading Comprehension (60 points)

Directions: There are five reading passages in this part. Each passage is followed by four questions. For each question there are four suggested answers marked A, B, C D. Choose one best answer blacken the corresponding letter on the Answer Sheet.

 

Passage One

Win a week in England!

You still don't know what to do this summer? Well, here's your chance to win a one-week language course in Kent, England! Free 4 Fun ETC (English Travel Connections) are giving away two trips to Rochester. This historic city is less than an hour's drive from London close to the sea resort of Herne Bay. It is also the home of one of England's most famous writers, Charles Dickens. The town of Rochester is in Southeast England. Charles Dickens often wrote about it in his books. His home, God’s Hill, is there, too. A popular attraction is Rochester Castle, a large Norman fortress. It was built in the 11 th century rebuilt during the 14th century. Other attractions are 36Rochester Cathedral, which was built during the 13th century, Dickens Centre. It has got its name in honor of Dickens himself.

The trip to Englincludes:

  travel by train (via the Euro tunnel) to from any railway station in Germany

  room full board with a guest family for one week

  language course in small groups

  two trips to London

  37large choice of sports entertainment

  German-speaking advisors available 24 hours a day

Interested? All you have to do is to answer the following question:

39When was Charles Dickens born?

So, take the chance send your answer by l May to:

Free4Fun "Rochester"

Free4Fun, 24 Elphinstone Road, Hastings, 2FQ6VJ

fax: 089 / 85 763-103

38e-mail: free4 [email protected] netlight. com

The two winners will be contacted directly before 5 May. They will also be announced in the June

issue of Free4Fun. Good luck!

For further information contact:

phone: (03212) 144 43

fax: (03212) 144 42

e-mail: [email protected] etc. com

36. Rochester Cathedral was built in the          .

A. 1100s   

B. 1200s    

C. 1300s        

D. 1400s

答案:B

解析:填空型細節題,對詞法和常識判斷。聽講座錄音

37. What activities can you participate in during the trip?

A. Working as an advisor.  

B. Learning German language.

C. Traveling with a guest family.

D. Enjoying sports entertainment

答案:D

解析:疑問型細節題,對詞法,排除法。聽講座錄音

38. If you want to win a prize you have to send your answer to          .

A. the June issue of Free 4fun   

B. [email protected] netlight.com

C. [email protected] etc. corn    

D. ETC

答案:B

解析:填空型細節題,對詞法。聽講座錄音

39. The persons who know        of Charles Dickens are likely to win the free trip.

A. the birth date                    

B. the home town

C. the major works                  

D. the writing style

答案:A

解析:填空型細節題,對詞法。聽講座錄音

 

Passage Two

40 In 2000, with little but a bar a church left to make it a destination, tiny St. James, Nebraska, was taken off state highway maps40,41Then the church closed, the small farm village in the state's northeast corner looked set to just disappear.  43Thanks to five devoted women, it didn't.

In May 2001, after meeting with staff from the Center for Rural Affairs, the friends--Louise Guy, Vicky Koch, Jeanette Pinkelman, Mary Rose Pinkelman Violet Pinkelman--opened a weekend market for vendors (小商販) to sell handcrafts local food.

"We felt like, what can we do to bring the community together?" says Mary Rose Pinkelman. "We decided to make a place to sell local goods. " They set up shop in the church school, which, though closed for nearly 40 years, had been well maintained. The first weekend, 16 vendors took over an old classroom. The result was an instant hit. Today, the market draws up to 70 vendors--who sell such items as homemade jellies, baked goods, hand-woven rugs, farm-grown produce--what Pinkelman calls an unexpected number of visitors. In the process, the market has made St. James a destination again, putting it back on the state road map.

40. According to Paragraph l, what fate was St. James, Nebraska suffering?

A. The replacement of the church school.   

B. The disappearance from highway maps

C. The closedown of the bar.  

D. The set-up of a market.

答案:B

解析:推斷引申題,對詞法。聽講座錄音

41. St. James in this passage is        .

A. a small village                

B. a little farm

C. a tiny city                     

D. a little town

答案:A

解析:填空型細節題,對詞法。聽講座錄音

42. What does the underlined phrase "an instant hit" (Paragraph 3) mean?

A. A fast blow.                          

B. A sudden beat.

C. A big strike.                          

D. A quick success.

答案:D

解析:詞義判斷題,邏輯推理法。聽講座錄音

43. St. James has been put back to the state road map due to          .

A. the efforts of five women     

B. the efforts of the Center for Rural Affairs

C. the vendors in the local place   

D. the unexpected number of visitors

答案:A

解析:推斷引申題,對詞法。聽講座錄音

 

Passage Three

44 Romeo Juliet was probably written in 1595, when Shakespeare was a young, successful playwright. He had already written comedies history plays, but had not yet developed his skill at tragedy.

The power of fate is strong in Shakespeare's play. 45Chance evil eventually join to bring tragedy. Chance involves Romeo in a murder; chance prevents a message from reaching Romeo in time; chance brings about a deadly meeting in a cemetery.

Many Elizabethans were followers of astrology (星相術) believed that the stars could control events. Thus, Romeo Juliet are referred to as "star-crossed lovers" whose stars doomed (命中注定) them to disaster.

46 Elizabethans also had a concept of fate in the person of Dame Fortune (命運女神). By spinning her wheel, she could raise the state of a beggar or lower that of a king. One of the fascinations of Shakespeare is the way in which he put these ideas into the play.

47One of the most difficult things to decide about this play is the question ofresponsibility. Did irresistible fate bring tragedy to Romeo Juliet, or were they themselves to blame? The fact that this question is not resolved by the author also helps to make Shakespeare's Romeo Juliet a fascinating work.

44. According to Paragraph l, Shakespeare wrote Romeo Juliet          .

A. when he succeeded in comedies history plays

B. after he had developed his skill in tragedy

C. before he wrote comedies history plays

D. when he was no longer young

答案:A

解析:填空型細節題,對詞法。聽講座錄音

45. According to the passage, chance         .

A. involves Juliet in a murder

B. sends Romeo Juliet into evil-doing

C. causes late arrival of a message for Romeo

D. leads to a happy meeting between Romeo Juliet

答案:C

解析:推斷引申題,對詞法和排除法。聽講座錄音

 

 

成考幫免費成考網校
哪里有十三水游戏下